Sockerfilmen

Filmaren Damon Gameau undersöker det dolda sockret i vår vardagskost genom att äta helt vanlig kost i två månader. Resultatet blir en chock!

Om en normalSockerfilmen 3-familj med två barn köpte en veckoranson av socker, skulle de lägga sex stycken en-kilos sockerförpackningar i varukorgen och äta upp allt på en vecka.

När man på 50-talet började bli medveten om hjärtsjukdomar blev fettet snabbt en bov. Matindustrin avlägsnade fett från i övrigt nyttig mat och var tvungen att ersätta de kalorier, smaker och konsistenser som fett ger. Socker tillsattes…

Damon blir, förutom fetare, på sina två månader mindre effektiv och får tampas med humörsvängningar. Han tänker att det är så folk lever, att de accepterar humörsvängningar och att de är mindre effektiva. För de vet inget annat. Om man alltid levt så vet man inte hur livet kan vara. Förutom att hjärnan påverkades och kroppsvikten, så påverkades även levern, hjärtat och magen.

”Att minska sockerintaget är en bra början till ett friskare liv!”

Se filmen här: Sockerfilmen

 

 


Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>