Mandelpanerad makrill med lingonremmar

Syrliga lingonremmar som alternativ till lingonsylt i kombination med makrill är jättegott och kul att bjuda på! Knaperstekt bacon, vitlöksfräst bladspenat och wokad butternut pumpa och squash gör det hela till en smakexplosion. Bacon utan tillsatser kan man hitta hos ett lokalt charkuteri.

Ister och talg

Ister är fett från gris och talg är fett från nöt. Vilket som blir gott och användbart! Använd som stekfett, på mackan, i matlagning eller bakning.

Jordgubbs-glasstårta

Underbar jordgubbstårta som lämpar sig till skolavslutning, student, fest, födelsedag eller bara som extramys! Dessutom är den lättgjord och går att förbereda långt i förväg.

Introbröd

Det här brödet är tillåtet på introdieten av GAPS, därför kallas det introbröd. Det går att variera med olika sorters mjöl, torkad frukt eller grovt hackade nötter och frön.

Surkål

Surkål är fylld av probiotika, vitaminer, mineraler och enzymer som hjälper matsmältningen. När man gör surkål är det viktigt att alla redskap och kärl är rena. Vitkålen skall självklart vara ekologisk.