• Hem
  • Recept
  • Artiklar
  • Om
    • Om Helande Mat
    • Om GAPS-dieten
  • Kontakt
  • IMAGE

Gravad lax


Ingredients

  • 1 kg fryst lax
  • 3 msk oprocessat salt
  • 2 msk honung
  • dill, hackad
  • skalet från 1 citron eller 1 lime
  • 1 liter vatten
  • Serveringsförslag
  • hovmästarsås

Steps

  • Step1
    Halvtina den frysta fisken. Skär i så tunna skivor som möjligt.

  • Step2

    Blanda salt, honung, dill, skal och vatten.

  • Step3

    Lägg laxen i blandningen. Låt stå 1-2 timmar i rumstemperatur.

  • Step4

    Häll av vätskan och ställ svalt. Laxen bör ätas inom två dagar.

  • Step5

    Servera med hovmästarsås.


Leave Comment

or cancel reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • author By Helande Mat
  • Förberedelsetid: 15min
  • Total tidsåtgång: 2h 15min
  • Portioner: 4 portioner
  • Kategori: Buffé, Förrätt, Midsommar, Påsk, Smårätter
  • Svårighetsgrad:
  • Omdömen:
  • Skapad: mars 9, 2016
Reklamplats
Din annons kan visas här. Kontakta oss för mer information.
  • Döskalle med frökex

    oktober 30, 2018

  • Kattlåda

    oktober 30, 2018

  • Äppelmonster

    oktober 30, 2018

  • Spöktårta

    oktober 30, 2018

  • Marshmallows

    oktober 30, 2018

© Helande Mat